Wij zijn een toneelgroep die sinds 1953 bestaat. Begonnen onder de naam "Rudek" en voortgekomen uit de personeelsvereniging van rubberfabriek "Helvoet". In 1983 zijn we losgekomen van "Rudek" en zijn we verder gegaan onder de naam "Helvetia", afgeleid van HELVoet En Toneel In Avonduren. De reden, van het losmaken, was dat we meer wilden gaan doen dan alleen traditioneel amateurtoneel. Dat is succesvol gebleken want in 2014 is het 60 jaar geleden dat "Rudek" haar eerste voorstelling speelde. En dat zullen we zeker gaan vieren.

 

Wat doen we zoal??

 

Straattheater:

Vaak op uitnodiging van de gemeente of culturele organisaties. Niet alleen in Hellevoetsluis maar ook in andere delen van het land.

 

Eenakters:

We doen al jaren mee met het eenakterfestival van het Zeeuw Centrum voor Amateurtoneel (ZCA) in Middelburg.

 

Jaarlijkse voorstelling:

Meestal spelen we in de maand november onze avondvullende voorstelling.

De repetities daarvan beginnen in april na het eenakterfestival van he ZCA.

 

En dan zijn er de losse voorstellingen:  

Sint en Pieten, Try-Outs in seniorencomplexen of op uitnodiging. Je kunt ons zelfs inhuren om je verjaardags- of bedrijfsfeest op te leuken met een act of een sketch.

 

Tot slot mogen we niet vergeten te melden de gezellige uitjes die we onder elkaar maken.

 

Zoals je kunt lezen zijn we een actieve groep met een paar belangrijke regels. Plezier hebben met je hobby en voor sterallures is geen plaats! Teamwork is belangrijker dan een hoofdrol, want zonder elkaar bestaat er geen voorstelling.

 

Oh ja, vergeet je niet om in ons gastenboek te schrijven.