·        Ik zie meerdere toneelgroepen, waarom zou ik voor “Helvetia” kiezen?

 

"Helvetia" is een bruisende toneelgroep met enthousiaste spelers. "Helvetia" staat bekend als een vooruitstrevende toneelgroep die open staat voor vernieuwing en verandering. De ongedwongen sfeer, de wisselende genres en de diversiteit van de spelers maken "Helvetia" tot een unieke toneelgroep.

 

·        Wat moet je kunnen om bij “Helvetia” te kunnen spelen?

 

In principe niets! Je hoeft geen uitgebreide ervaring te hebben om mee te kunnen spelen. Met enthousiasme en inzet kom je een eind. Je moet wel een beetje tegen kritiek kunnen. De regisseur zal soms van je vragen om dingen anders te doen of anders tegen zaken aan te kijken. Bedenk altijd maar dat kritiek een belangrijke leerbron is.

 

·        Hoe oud met je zijn om bij “Helvetia” te kunnen spelen?

 

Als minimum leeftijd stellen wij 18 jaar.

 

·        Waar repeteren jullie?

 

In basisschool ’t Schrijverke in Hellevoetsluis

 

·        Op welke dag repeteren jullie?

  

De repetitiedag kan per stuk verschillen, het enige dat vast staat is dat het s'avonds is. Momenteel is de repetitiedag vastgesteld op dinsdagavond. Het ligt niet in de planning om van deze dag af te wijken als vaste repetitieavond.

 

·        Zijn er kosten aan verbonden?

 

Ja!. Zo zijn er kosten voor zaalhuur, theater huur, decorbouw, kleding huur etc. “Helvetia” vraagt daarom een bijdrage in de vorm van contributie. Deze is vastgesteld op € 125 per jaar. (is ± € 10,40 per maand)

 

·        Heb je zelf nog een vraag die hier niet tussen staat?

 

Neem dan contact met ons op.